Z-Wave ja Z-Wave Plus teknologiat

Z-Wave on innovatiivinen, langatonta viestintää käyttävä protokolla, jota käytetään kodin automaatiojärjestelmissä. Tätä tekniikkaa käytetään kodin elektronisissa laitteissa, kuten valaistus-, hälytys-, ilmastointi- ja ilmanvaihtolaitteissa, termostaateissa tai sähköisissä audio- ja videolaitteissa.

Z-Wave on MESH verkkotekniikka, jossa jokainen verkossa oleva laite pystyy lähettämään ja vastaanottamaan ohjauskomentoja. Laitteet kykenevät myös valvomaan ja seuraamaan yksittäisiä moduuleja minkä lisäksi ne jatkuvasti tiedottavat keskusyksikölle oman ja muiden moduulien tilan. Z-Wave -tekniikkaan perustuvat kotiautomaatiolaitteet voivat siis työskennellä yksin tai ryhmissä sekä kommunikoida toistensa kanssa tarjoten käyttäjille lukemattomia kodin automaation hallinnan mahdollisuuksia.

Tällä hetkellä 250 yritystä ympäri maailmaa käyttää Z-Wave teknologiaa. Kiitos pysyvän yhteistyön ja yhteensopivuuden eri valmistajien tuotteiden välillä, meillä on pääsy äärettömän älykkäihin rakennusratkaisuihin ja mahdollisuuksiin.

Z-WAVE PLUS

Z-Wave Plus ™ on uusi sertifiointiohjelma, joka on suunniteltu auttamaan kuluttajia tunnistamaan tuotteet, jotka hyödyntävät äskettäin julkaistua ”Next Gen” Z-Wave laitealustaa, tämä tunnetaan myös 500-sarjana, viidentenä Z-Wave sukupolvena. Z-Wave Plus sertifioidut tuotteet parantavat loppukäyttäjän kokemuksia ja tekevät Z-Wave-laitteistoista entistä nopeampia ja helpompia asentaa.

Z-Wave on johtanut langatonta kotiautomaatiota ensimmäisen Z-Wave tuotteen sertifioimisesta lähtien, vuodesta 2004. Uuden Next-Gen, Z-Wave 500 sarjojen myötä Z-Wave on laajentanut osaamistaan. Tämä näkyy mm. parantuneena paristojen kestona (+50%), lisääntyneenä verkon alueen kattavuutena (+67%), langattomana laitepäivityksinä (OTA), lisääntyneinä RF-kanavina. Kaikki Z-Wave Plus tuotteet ovat täysin taaksepäin yhteensopivia vanhempien Z-Wave tuotteiden kanssa.

Uuden Z-Wave Plus sertifiointiohjelman myötä, Z-Wave Alliance on ottanut käyttöön uuden logon, jotta voit nopeasti tunnistaa Z-Wave Plus sertifioidut tuotteet ja tietää, että ne sisältävät uusia tehostettuja ominaisuuksia.

Z-Wave Plus logo